Näyttelykutsu Sensuroimattoman

Sensuroimattoman
Olen valokuvaaja, joka tunnetaan parhaiten alastonkuvista. Olen urani aikana valokuvannut useita suomalaisia julkisuuden henkilöitä sekä ihan taviksiakin. Kaikkia yhdistää halu tulla kuvatuksi alastomana! Alastonkuvaukseen liityy paljon sellaistakin, mitä ei viihdelehtien jutuissa tule esiin. Prosessi on kuvaajallekin työläs. Kuvattavan luottamus pitää voittaa heti kättelyssä, tarvitaan paljon psykologista silmää, tilannetajua, visuaalisuutta ja maalaisjärkeä. Ja tietysti pokkaa! Helpompiakin ammatteja olisi ollut tarjolla! Joskus olen kuvaustilanteessa käynyt keskustelua itseni kanssa siitä, miten tähän on päädytty. Alaston Ristomatti Ratia kameran edessä studiollani. Kuullostaa ihan liian absurdilta ollakseen totta!
 
3.10 aukeaa yleisölle suurin tähänastinen valokuvanäyttelyni Kotkan Valokuvakeskuksessa. Koko galleriatalo on varattu alastonkuville. Nähtävillä on Alaston Totuus-kirjan parhaat otokset, alastonkuvia myös ihan tavallisista ihmisistä (muunmuassa erään porvoolaisen lähiökuppilan porukka teetti alastonkuvakalenterin hyväntekeväisyysmielessä, joka onkin ihan oma tarinansa..) sekä kohuttuja taidekuvia Helsingin keskustassa. Kaikki on koottu nyt samaan osoitteeseen Kotkan Valokuvakeskuksessa. Näyttely on auki koko lokakuun.
 
Näyttelyssä on kattavasti valokuvia sekä kollaasiteoksiani esillä. Näyttely Kotkan Valokuvakeskuksessa on yksi tämän vuoden suurin juttu minulle valokuvaajana. Yhteistyö eri tahojen, gallerian ja tulostusfirman kanssa on sujunut mutkattomasti! Avajaisiin on tulossa paljon väkeä sekä lehdistöä! 
 
Marika Kiviharju
Valokuvaaja